SHARE

Breng je les tot leven met AR (Augmented Reality)!!

Written by Davy De Rijbel on Aug 23, 2019 11:58:16 AM Theme Education, Technologie, ICT, AR, VR

Augmented reality is tegenwoordig een hot topic in het onderwijs. Sommigen denken misschien dat het gewoon een nieuwe trend is die in de klas beperkte waarde biedt. Het tegenovergestelde is echter waar. Er zijn tegenwoordig genoeg AR-toepassingen beschikbaar die een hoge educatieve waarde hebben.

 

De voordelen van het gebruik van AR in het onderwijs

AR stelt leerkrachten in staat om de echte wereld in de klas te brengen en leerlingen met de wereld te laten communiceren. Het stelt hen in staat om leren op een geheel nieuw niveau te ervaren: in plaats van naar gewone afbeeldingen te kijken, werken ze samen met een virtuele omgeving vol nieuwe dingen om te leren. Op deze manier worden ze volledig ondergedompeld in het onderwerp, wat hun begrip vergroot en ervoor zorgt dat ze informatie sneller leren. 

 

Hoe AR inzetten in de klas?

Maak STEM onderwerpen visueel

De beste manier om AR in de klas te gebruiken is om bestaande en nieuwe lessen te verrijken. Als het bijvoorbeeld gaat om het aanleren van complexe STEM-concepten, zoals menselijke anatomie of algebra, is niets zo meeslepend als AR. De menselijke anatomie is vaak moeilijk te begrijpen voor leerlingen, omdat het op papier erg abstract lijkt. Met AR kan je elk deel van het menselijk lichaam visualiseren en er een beklijvende leerervaring van maken:

Voorbeeld AR

Krachtige STEM-visualisaties, zoals die worden aangeboden door Lifeliqe, maken het voor leerlingen gemakkelijker om complexe, abstracte concepten te begrijpen en te betrekken bij het leren. Het biedt lesplannen die zijn afgestemd op het curriculum, uitgebreid met meer dan 1.000 interactieve 3D-modellen. Leerkrachten kunnen die vooraf gemaakte 3D-modellen gebruiken, aanpassen aan hun wensen of er zelf gloednieuwe maken.

Wist je dat de Lifeliqe leermiddelen beschikbaar zijn in ons eenvoudig te gebruiken, online leerplatform  i3LEARNHUB?

Lifeliqe_Omnimundo_Photos_EW_003-1

We lieten een stel 10-jarigen het testen in hun klaslokaal. Wat was hun feedback? Klik hier om hun ervaringen te ontdekken!

Bij het aansluiten van een webcam brengt de 'augmented reality' een nieuwe dimensie in de klas. Kinderen krijgen een betere ervaring en kunnen het onderwerp beter dan ooit verkennen en begrijpen:

HubSpot Video

 

Benieuwd hoe je deze technologie succesvol kan implementeren in je klas? Aarzel niet om ons je mening en vragen te sturen!

Stuur ons je vraag of suggestie!

Davy De Rijbel

Davy De Rijbel

Experienced Teacher, Educational Consultant and Product Manager with a demonstrated history of working in the wholesale industry. Driving the i3ALLSTARS community, bringing a great community of stars together!

Related Posts

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

 

Comienza el próximo año escolar sin problemas con las TIC

Es un hecho que el mundo ha cambiado drásticamente los últimos meses y sin duda la educación a nivel mundial se ha visto afectada. La...

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

 

5 eenvoudige ICT-tips om volgend schooljaar vlot te kunnen starten!!

De voorbije maanden zijn bijzonder ingrijpend geweest… en dat is nog een understatement! Dat was zeker het geval voor het...