SHARE

Kinderen die ziek thuis zijn toch actief in de les betrekken? Het kan!!

Written by Davy De Rijbel on Mar 15, 2019 8:04:18 AM Theme Community

 

Maak afstandsonderwijs makkelijk! #pyjamadag #bednet

 

Het is nooit leuk om als kind ziek thuis te zitten terwijl je klasgenoten intussen verder gaan met de lessen. Bednet biedt daar gelukkig een goed vangnet voor! Maar wat als je leerling net niet in aanmerking komt? Hoe kan je dat opvangen? Lees er alles over in deze blogpost! 

Heb je een zieke leerling die voor langere tijd thuis of in het ziekenhuis blijft en kan je geen beroep doen op het prachtige initiatief van #bednet?

Dat kan makkelijk, snel én gratis met i3LEARNHUB en een eenvoudige videosoftware zoals bv. Skype. We leggen het principe hier in 3 eenvoudige stappen uit!

Onderwijs op afstand

STAP 1: Zet je les klaar en start je videogesprek met de zieke leerling.

In i3LEARNHUB zet je de les klaar die je wil delen met de leerlingen en dus ook met de zieke leerling thuis. Dat kan een zelfgemaakte bordles zijn met afbeeldingen, video, een activiteit, een website, powerpoint, ... kortom, dat kan al datgene zijn dat je nu al gebruikt in je klas op het bord.

Vervolgens start je je videosoftware (vb. Skype) op en maak je verbinding met de zieke leerling thuis.

 

STAP 2: Deel je les met de leerling via i3LEARNHUB

Eens je les klaar staat, kan je je les in i3LEARNHUB makkelijk delen via een eenvoudige code die de leerling via een website kan gebruiken om de les te openen. Zie hier hoe dat gaat:

STAP 3: De leerling thuis gebruikt de lescode om de les in te laden.

Eens je lescode is aangemaakt, geef je die door aan de leerling via de videosoftware. De leerling hoeft verder niets te installeren en surft simpelweg naar een website om de les in te laden: http://connect.i3learnhub.com

Zo makkelijk en snel kan het zijn! Wil je het zelf even uitproberen, maar wil je er eerst meer over leren? Ga dan via deze link naar ons online cursusmateriaal in de i3ACADEMY!

In dit filmpje kan je zien hoe i3LEARNHUB in verschillende leerscenario's kan worden toegepast!

Heb je nog geen account van i3LEARNHUB? Surf dan vlug naar www.i3learnhub.com en maak je (gratis) account nu aan!!

Join i3ALLSTARS!

 

Davy De Rijbel

Davy De Rijbel

Experienced Teacher, Educational Consultant and Product Manager with a demonstrated history of working in the wholesale industry. Driving the i3ALLSTARS community, bringing a great community of stars together!

Related Posts

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

 

Comienza el próximo año escolar sin problemas con las TIC

Es un hecho que el mundo ha cambiado drásticamente los últimos meses y sin duda la educación a nivel mundial se ha visto afectada. La...

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

 

5 eenvoudige ICT-tips om volgend schooljaar vlot te kunnen starten!!

De voorbije maanden zijn bijzonder ingrijpend geweest… en dat is nog een understatement! Dat was zeker het geval voor het...