SHARE

Technologie succesvol implementeren? Het kan!!

Written by Anneke Verbeeck on Jun 27, 2019 2:50:20 PM Theme Education, Collaboration, Digital transformation, Technology

Ik ben weer een ervaring rijker! Maar ik heb vooral de volle overtuiging dat deze manier van introductie, training en werken met leerkrachten dé manier is om mensen te overtuigen van het gebruik van technologie in de klas.  Met die gedachte en met ‘a smile on my face’ stapte ik het vliegtuig op in New York, op weg naar huis.

Na de vele boeiende projecten over bewegend en samenwerkend leren in België, Nederland, Litouwen en Scandinavië, heb ik hier in Long Island – New York gemerkt hoe belangrijk het is om mensen echt te inspireren door het vertellen van je ‘verhaal’, het enthousiasme was aanstekelijk!

Maar daar kom je natuurlijk niet  direct toe.

Training VS_2

Het verhaal startte in januari op ons KICK-OFF event van i3ALLSTARS, waar leerkrachten uit verschillende landen werden geselecteerd om deel te nemen aan een internationaal trainings-, uitwisselings- en community-event. En dat in een prachtige setting.  Lees meer over dit event.

De mensen waren duidelijk geïnspireerd!  Zeker ook de leerkrachten uit de Verenigde Staten!  Snel volgden enkele online afspraken om eens te kijken welke interactieve oplossingen een goede toepassing konden zijn voor hun scholengemeenschap.   Men kwam tot een combinatie van verschillende interactieve oplossingen met natuurlijk ook de iMO-LEARN om het bewegend leren te introduceren.  

Mijn collega Davy De Rijbel ging in maart voor een eerste tweedaagse training naar de school.   Hij voelde het enthousiasme en de grote interesse in i3LEARNHUB en iMO-LEARN en werd overweldigd door de motivatie van de school!  Ondertussen is de eerste groep goed op weg, ze creëren lessen, activiteiten en ze inspireren op hun beurt andere leerkrachten en genieten van het werken op ‘een andere manier’ met hun studentjes.  Slechts 2 maanden later kwam een  nieuwe aanvraag om een volgende groep leerkrachten op te leiden!

Een nieuwe bestelling werd gedaan, mensen geloven in het product. Woorden als ‘awesome’ ‘wonderful’ ‘amazing’ ‘ magical’ worden hier steeds meer in de mond genomen.  So far so good, daar startte dus mijn trip.  Op dag 1 gingen we aan de slag met i3LEARNHUB, de basis, maar ook het concreet didactische, waarbij we samen een les creëren en meteen resultaten hadden.   De verschillende oplossingen werden gebruikt, alsook het onderdeel samenwerkend leren kwam aan bod.   De opstelling in het gangpad nodigt echt uit om samen te werken.

Training VS_1

De  2 borden naast elkaar bieden een grote mogelijkheid om in deze ruimte inspirerend les te geven, met behulp van hun extra eigen toestellen en niet-gebonden klasopstelling.  Door de traditionele klasopstelling te doorbreken, ga je als leerkracht creatiever denken om je kinderen interactief te laten meewerken.  Met een overdaad aan info hadden we de eerste dag goed gevuld.  Leerkrachten leren van elkaar, helpen elkaar, vragen extra info …een genoegen om te dit te zien!

Training VS_3   Training VS_4

Op dag 2 was bewegend leren het hoofdonderwerp.  Geen computer die dag om te starten, maar we gingen bewegend aan de slag.  Mensen laten ondervinden  wat de voordelen zijn, wat je kan doen, hoe je het kan inzetten en vooral vertellen vanuit de ervaring hoe de implementatie kan gebeuren.

Training VS_5   Training VS_6

Training VS_7   Training VS_8

De trend was gezet….veel hadden ze niet nodig om euforisch te worden wanneer ‘ the magic box’ de connectie maakt met het digibord, waardoor je ook digitaal aan de slag kan gaan met deze ‘kubussen’.  De activiteitenbouwer werd volledig doorlopen, oefeningen werden gemaakt. Deze werden later in kleine groepen toegepast en wederom werden de ervaringen gedeeld.

Het fijne is te horen dat vooral ook de leerlingen, die interactiever aan de slag zijn gegaan, hier hun voordelen uithalen.  De score van hun resultaten sinds de start liggen hoger!  Kinderen gaan op een andere manier leren, en deze manier werkt duidelijk efficiënter. Dat was ook het geval in de klas van meeter Oli in de Omnimundo school in Antwerpen:

Numbers

In het plan van aanpak voor deze school zitten niet enkel de trainingen, maar werken we ook aan een communicatieplan, waarbij sociale media een belangrijk onderdeel zijn natuurlijk.  Het leuke is dat deze communicatie ook door de gebruikers intuïtief tot stand komt.

Als kers op de taart spreken we af om een Skype call op te zetten tussen Antwerpen en New York .  Het resultaat is een supertoffe kennismaking en studenten die elkaar opdrachten geven , over de plas, en vragen stellen.  Lachende gezichten, tevreden leerkrachten en wij ? Supertrots!   Hoeveel meer voldoening kan je nog hebben van je job? #topteam

Skype call_2   Skype call_1

Wil je meer info om je interactieve oplossingen te implementeren?  Aarzel niet ons te contacteren.

Stuur ons je vraag of suggestie!

Anneke Verbeeck

Anneke Verbeeck

Teacher and enthusiastic member of the i3-Technologies Education Team. An education consultant who loves to inspire people, with digital tools, but always keeping the focus on students and the classroom!

Related Posts

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

Haz que tu infraestructura tecnológica sea a prueba de covid

 

Comienza el próximo año escolar sin problemas con las TIC

Es un hecho que el mundo ha cambiado drásticamente los últimos meses y sin duda la educación a nivel mundial se ha visto afectada. La...

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

Maak je ICT-infrastructuur 'Corona-proof'

 

5 eenvoudige ICT-tips om volgend schooljaar vlot te kunnen starten!!

De voorbije maanden zijn bijzonder ingrijpend geweest… en dat is nog een understatement! Dat was zeker het geval voor het...